Friday, June 29, 2007

Моята ваканция в хотел Чар

Реших да напиша този пост, защото преди известно време лично аз търсих подобен материал, но така и не намерих нищо еднозначно по темата. Казусът е много прост – търсех нещо написано в интернет за хотела и прилежащия му район, където смятах да изкарам лятната отпуска, заедно със семейството си. Надявам се по този начин да съм полезен на други хора, които търсят същото. Е, разбира се, би било прекрасно ако повече хора споделят мнението си, но времето ще покаже.

Първоначално търсех хотел в гр. Приморско, където да отседна със съпругата си, понеже дъщеря ми щеше да бъде на детски лагер в ММЦ. Гледах разни сайтове в нета, определено нищо систематизирано не намерих, вярно, имаше някакви опити, но не особено успешни. С помоща на Google намерих сайта на хотел Чар www.hotelchar.com в последствие, след като споделих с коелги и приятели за попадението си разбрах,че някои от тях са били там преди много време, когато са били деца например и че хотелчето предлага приятна атмосфера, където спокойно може да оставиш детето си да играе на детската площадка, не те притеснява трафикът по крайбрежния път, а същевременно си на 5 мин. от плажа и на още толкова от Приморско и Китен. Та в крайна сметка направих запитване по E-mail до адреса, указан в сайта и след няколко часа получих отговор, че има свободни места за периода, който ме интересува. Регламентът, описан в уеб сайта гласи, че резервация се потвърждава след предплащане на 2 нощувки. Преведох 80 лв по сметката на хотела и признавам си, имах едно на ум, че може да стане издънка, но уви, след няколко часа получих потвърждение за резервацията и си отдъхнах. Писах мейл с въпрос има ли интернет или wireless в хотела, отговориха ми , че има на един компютър на рецепцията, но може да го ползвам, което не беше върхът на сладоледа, но решаваше нуждите ми по някакъв начин.
Та на 17 юни напълних резервоара от OMV на Цариградско, до Окръжна болница и газ към Бургас. Магистралата е почти до Ст. Загора, след това пътят е добър но двулентов-двупосочен. От Карнобат се качих отново на магистрала, честно казано никога не бях я ползвал досега и ме изненада много приятно. И така след 4 часа шофиране се оказах в Приморско. Пътят към ММЦ знаех отпреди – още на входа на града има светофарно кръстовище – оттам надясно и след 3-4 мин си там. На крайморската улица, по която се пътува има табела за отбивка към хотел Чар. Трябва да отбележа, че първо се вижда една сграда, която е малко обезкуражаваща и човек си мисли че си е загубил 80-те левчета, но като продължите по пътя се стига до истинския хотел. Самият път и районът около него са доста грозновати, но какво да се прави. След 2-3 завоя се стига до хотела. Да, изглежда съвсем по същия начин както и на снимките от сайта.Това което мога да кажа в синтезиран вид е че обслужването е страхотно, хората са много любезни и отзивчиви. Плажът също е страхотен, намира се на 5 мин ходене от хотел, широк и през юни доста рехаво населен. Хотелът разполага и с ресторант където закусвахме сутрин и обядвахме понякога - не е нещо изключително, но няма да съжалчвате ако хапнете там. Самият хотел се намира в една горичка, която внася нотка прохлада в горещите дни, пред хотела има детска площадка с люлка, пързалка и пясъчник. Има и охраняем пакинг, вярно, не е много голям,но за моята кола се намери място :-)


Иначе казано препоръчвам хотел Чар на всеки който иска да си отдъхне на спкойствие!

No comments:

Post a Comment